×
 

Opleidingen

Wat is Thalassa Opleidingen?

Na het behalen van het zwemdiploma C kunnen de zwemvaardigheden bij de Thalassa opleidingsgroep verder worden ontwikkeld. Ons doel is de kinderen van de opleidingsgroep op een leerzame, leuke en enthousiaste manier kennis te laten maken met de mooie zwemsport. Wij doen dit door middel van het aanbieden van gevarieerde trainingsmethodes waarin we de verschillende zwemtechnieken aanleren en automatiseren door frequente herhaling van de oefenstof.

Wij willen de kinderen bij onze opleidingsgroep een start geven aan een leven lang zwemmen. Dat doen we door het hebben van plezier, het maken van vorderingen en het positief beloond worden voor de verzette arbeid. Daarnaast organiseren we leuke activiteiten voor alle kinderen van de opleidingsgroep buiten het zwembad en de zwemtraining om.

Het behalen van de Zwemvaardigheidsdiploma’s behoort bij ons tot de mogelijkheden maar is geen doel op zich en zeker niet verplicht. Aan het einde van het zwemjaar organiseren we voor alle zwemmers een feestelijke afsluiting van het seizoen. De zwemmers kunnen dan ook afzwemmen voor een van de drie Zwemvaardigheidsdiploma’s.

Thalassa opleiding is in principe een driejarig opleidingstraject. Als de kinderen zich goed hebben ontwikkeld zien we ze na de opleidingen graag instromen in één van de andere ‘jeugdafdelingen’ van Thalassa: wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroon-zwemmen of het zwemmend redden.

Opleidingsgroepen

De Thalassa opleidingsgroep is in drie niveaus verdeeld.

Niveau 1: de Kikkers

In deze instroomgroep wordt er gewerkt aan het verbeteren van de basistechnieken van de zwemsporten, het opbouwen van conditie en kennis maken met de basis-zwemvaardigheden.

Niveau 2: de Krokodillen

De kinderen die bij de Krokodillen-groep zitten hebben de basis van alle zwemslagen inmiddels geleerd in het eerste opleidingsjaar en trainen om de zwemslagen verder te verbeteren en de overige zwemvaardigheden en zwemsporten (wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen, reddend zwemmen) onder de knie te krijgen.

Niveau 3: de Dolfijnen

Bij de Dolfijnen-groep worden de zwemslagen nog meer aangescherpt, werken we aan het opbouwen van de conditie en trainen we de zwemvaardigheden (keerpunten, starten, etc.) en andere zwemsporten (wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen, reddend zwemmen).

Het seizoen (september tot juli) is opgedeeld in zes blokken van zes trainingen. Elk blok wordt er specifiek aandacht besteed aan een bepaald thema. Aan het einde van elk blok is er een toetsmoment tijdens de training en krijgen de zwemmers een beoordeling en een certificaat voor het doorlopen van het thema-blok.

Blok thema’s

Gekleed zwemmen

In elk thema-blok oefenen wij één maal de reddend-zwemmen vaardigheden. Tijdens de laatste reguliere training van elk blok wordt het gekleed zwemmen / reddend zwemmen geoefend. De voorschriften voor gekleed zwemmen zijn naast de badkleding; shirt of blouse met lange mouwen, een lange broek of jurk/rok en schoenen. Neem voor het gekleed zwemmen ook een luchtdichte plastic tas mee!

Kennismaken

Bij interesse voor Thalassa Opleidingen mag uw kind enkele malen komen meezwemmen. Uw kind kan dan aan de hand van de sfeer en lesmethode ervaren of hij/zij het leuk vind.

Trainingstijden

De Thalassa opleidingsgroepen trainen elke maandag van 18:00 tot 19:00 in zwembad de Smelen in Geldrop.

Vragen

Voor meer informatie over de Thalassa Opleidingen kun je contact opnemen met Lars Dirne (Opleidingen@zvthalassa.nl)

Related